Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

-          ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.
-          ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
-          ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΑΣ.
Με περιττό θράσος και σαφή εκδικητικότητα το Υπουργείο Παιδείας έστειλε εκβιαστικό τελεσίγραφο, μη αναγνωρίζοντας στην συναδέλφισσα, Κική Γιαννάτου, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, μέλος του ΔΣ την ΟΛΜΕ, την προϋπηρεσία της ενώ θα έχει συνδικαλιστική άδεια. Δεν πρόκειται μόνο για περικοπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά για σαφή απειλή προς την συναδέλφισσα ότι δεν θα επαναπροσληφθεί την επόμενη χρονιά αν συνεχίσει να μιλάει, να διεκδικεί, να αγωνίζεται. Σε μια περίοδο ψήφισης και εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων, σε μια περίοδο πλήρους διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας, υπεύθυνος για τα κλειστά σχολεία μήνα Οκτώβρη, τα χιλιάδες κενά και φυσικά, την ανεργία χιλιάδων εκπαιδευτικών, επιλέγει να κρατά στάση Λουδοβίκου, αρνούμενος ακόμα και την συνάντηση με την ομοσπονδία και διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αλλάξει απόφαση.
Η εν λόγω διάταξη δεν είναι απλώς μια κίνηση που ουσιαστικά ποινικοποιεί και απαγορεύει την ελεύθερη συνδιακαλιστική δράση και τη συνακόλουθη προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της αδιοριστίας σε  επίπεδο ΔΣ της ΟΛΜΕ, της μεγαλυτερης Ομοσπονδίας της χώρας.. Φοβάστε, κύριε Φίλη. Φοβάστε την δύναμη της φωνή μας, φοβάστε την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας, φοβάστε το δίκιο όλης της κοινωνίας. Μόνο που εμείς έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν μας τρομάζουν ούτε οι απειλές ούτε το ύφος χιλίων καρδιναλίων. Θα μας βρίσκεστε μπροστά σας ό,τι κι αν κάνετε σε βάρος του δημόσιου σχολείου. Ρωτήστε και τους προκατόχους σας.
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την κατάπτυστη απόφασή του με πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας της Κικής Γιαννάτου κατά το χρόνο συνδικαλιστικής άδειας. Καλούμε, επίσης, τόσο το ΔΣ της ΟΛΜΕ όσο και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα να ανατρέψουμε στην πράξη την εν λόγω απόφαση με κινητοποιήσεις σε πείσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαλλαξίας και του υποταγμένου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, που επενδύουν στον παροπλισμό των σωματείων μας και στην παραίτησή μας. Γιατί δεν υπάρχουν ούτε συσχετισμοί που δεν αλλάζουν, ούτε πολιτικές που δεν ανατρέπονται, όταν η αγανάκτηση και τα δίκαια αιτήματά μας γίνονται υπόθεσή όλων μας και βαδίζουμε στο δρόμο του παρατεταμένου συλλογικού αγώνα μέχρι οι ανάγκες μας να γίνουν πράξη. 
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan