Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Διότι δε συνεμορφώθει …

Σε μια παραπαίουσα Κυβέρνηση τα μοναδικά δεκανίκια που της απομένουν είναι η καταστολή και η καταστρατήγηση κάθε είδους δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και του λαού που αντιστέκεται. Μετά από τα κλομπ, τα δακρυγόνα και τα χημικά, ήρθε η ώρα της ποινικοποίησης κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Συνάδερφος εγκαλείται από «συνάδερφο» Διευθυντή διότι δε συνεμορφώθει προς τας εντολάς ,θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης…

Διαβάζοντας τα παραπτώματα που αποδίδονται στον συνάδερφο Κώστα Τουλγαρίδη εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι και κάποιοι άλλοι διάβαζαν τον καιρό της χούντας των Συνταγματαρχών και δεν κατάλαβαν –ίσως και λόγω μειωμένης νοημοσύνης– την πτώση της ,αλλά και τη μετεξέλιξή της σε κοινοβουλευτική χούντα.

Παραπτώματα όπως «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «την απείθεια» είχαμε να τα ακούσουμε από τον καιρό της επταετίας, ενώ κι η επίκλησή τους θυμίζει το αλάθητο του Πάπα και το πίστευε και μη ερεύνα, γεγονός που προξενεί ανατριχίλα, καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρος του συναδέλφου με ταυτόχρονη παρουσίαση της εικόνας του εργασιακού μεσαίωνα που θα ακολουθήσει. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τόσο τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση και τελικά ακυρώθηκε όσο και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του, προετοιμάζοντάς μας για την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση, έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν στην εκπαίδευση από τώρα και να επιβάλουν την μπότα της Νέας Εποχής – Νέας Τάξης στα σχολεία.

Η δίωξη που προσπαθούν να στηρίξουν στην έωλη αναφορά του νέου δ/ντή του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη και τυπικά διεξάγει το 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής γίνεται ύστερα από ενημέρωση και πλήρη κάλυψη τόσο της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής όσο και του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής.

Ο συνάδελφος Κώστας Τουλγαρίδης, είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και αναπληρωματικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των ωρομίσθιων και αναπληρωτών συναδέλφων. Έχει παραβρεθεί σε πλήθος συνελεύσεών μας και έχει πάρει πολλές φορές την πρωτοβουλία για διοργάνωση κινητοποιήσεων για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Με τη δίωξη του έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων του σχολείου, να αποδημήσουν το σύλλογο διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων, του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των διευθυντών μάνατζερ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. Η Εργασιακή τρομοκρατία δε θα περάσει!!!!

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης ,καθώς και την έγγραφη συγγνώμη προς το συνάδερφο όλων των εμπλεκόμενων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2011! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ. Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

10.30 στην πλατεία Δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια

10πμ στην κεντρική πλατεία Ιλίου

10πμ στη Ν. Σμύρνη έξω από τον κινηματογράφο Σπόρτινγκ

10:30πμ στην πλ. Ελευθερίας στη Λαμία, απέναντι από τους επισήμους και με το πέρας της παρέλασης πορεία στο κέντρο της πόλης

9:30 πμ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

10.30πμ στο Παραλιακό Δημοτικό Γυμναστήριο στην Ιεράπετρα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης

10:30 πμ στην Καρδίτσα γύρω από το βάθρο της προτομής του Γ. Καραϊσκάκη

4,30 μμ σε συγκέντρωση "υποδοχής" του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Gran Melia στο Βαθύ του Καλού Χωριού, Λασίθι. Προσυγκέντρωση θα γίνει στη διασταύρωση (Κριτσάς) της Εθνικής Οδού προς Βαθύ.

:30 στις Σέρρες, πλ. Κρονίου, κάτω από το επιμελητήριο

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 9πμ ΟΘΩΝΟΣ & ΑΜΑΛΙΑΣ!


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μία προσωπική άποψη για έναν συλλογικό νου…

Σαν είδηση σε δελτίο ειδήσεων λίγο πριν τα κοσμικά ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, φέτος πρόκειται για μια χρονιά σε εφεδρεία. Τα βιβλία περιττά, οι εκπαιδευτικοί περισσεύουν, τα λεφτά μας τρέχουν από τα μπατζάκια, τα σχολεία είναι πολλά…

Αρκετοί από εμάς που είμαστε εκτός σχολείου βουλιάζουμε στην κατάθλιψη. Δεν υπάρχει πιο ψυχοφθόρα διαδικασία από το να περνάς την ημέρα σου μπροστά από έναν υπολογιστή ή με το τηλέφωνο στο χέρι να περιμένεις ποιος θα το σηκώσει σε κάποιο γραφείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, για να μάθεις τα κενά ή πότε και αν θα γίνουν οι επόμενες προσλήψεις. Βιώνοντας μια τέτοια κατάσταση αδυνατούμε να κουνηθούμε, να αντιδράσουμε. Πολλοί έχουμε υιοθετήσει μια καινούργια, αρκετά βολική για αυτούς που κρατούν την ρακέτα, μορφή αντίστασης μέσω διαδικτύου. Ώρες ατελείωτες μπροστά στον υπολογιστή, περιμένοντας την πρόσληψη, την επόμενη φάση αναπληρωτών, ασχολούμενοι με πικρόχολα σχόλια για αυτούς που προσλήφθηκαν σε κάθε κλάδο και για την αδικία που βιώνουμε.

Κάποιοι από εμάς που έχουμε χάσει από νωρίς την ελπίδα, έχουμε στρέψει τα βλέμματα αλλού. Μας ενοχλούν ακόμα και αυτοί που τη διατηρούν, βρίζουμε, φωνάζουμε και μετά το κλείσιμο δεν υπάρχει restart

Όσοι πάλι είμαστε σε κάποια σχολική αίθουσα αισθανόμαστε υπερτυχεροί της χρονιάς κι ας πάει Νοέμβρης (κι αν) για τον πρώτο, μειωμένο μισθό. Ξεφυσάμε γιατί διασφαλίσαμε τη θεσούλα και για φέτος, ενώ αν δεν απειλούμαστε άμεσα από την αύξηση ωραρίου δεν τρέχουν και πολλά. Φωνάζουμε για την απεργία που δεν είναι διαρκείας (αλλά εμείς έχουμε έξοδα), που μάθαμε ότι ψηφίστηκε η τάδε απόφαση στη συνέλευση(εμείς πήγαμε;;;). για τον βρωμομόνιμο που δεν αγωνίζεται για εμάς (χωρίς εμάς;), για τον διπλανό που δεν καταλαβαίνει (εμείς τον καταλάβαμε;),

Τι ακριβώς περιμένουμε συνάδελφοι και συναδέλφισσες;

Δεν ξέρουμε ότι τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες και οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται να τα καλύψουν δεν φτάνουν; Δεν γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει την παιδεία γενικότερα σαν ένα λογιστικό νούμερο; Ότι για να πετύχει σε βάθος η εκμετάλλευση το πρώτο που πρέπει να διαλυθεί είναι η εκπαίδευση; Το παιδάκι στην τάξη που ακούει ότι ο μισθός του μπαμπά τελειώνει τη δεύτερη μέρα του μήνα και ότι η μαμά απολύθηκε δεν έχει τα ίδια μελαγχολικά μάτια με το δικό μου παιδί; Κι αν δεν έχω παιδιά τότε έχει τα ίδια μελαγχολικά μάτια με εμένα. Και τα ίδια μελαγχολικά μάτια με εμένα έχει και ο σκουπιδιάρης, έχει και ο φούρναρης, έχει και ο γιατρός, έχει και ο ναυτεργάτης, έχει και ο υπάλληλος γραφείου. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε. Χρειάζεται μόνο να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και έπειτα να κοιτάξουμε τον διπλανό στα μάτια. Και τότε μόνο η μελαγχολία θα γίνει οργή, η σπίθα θα γίνει φλόγα που θα κάνει στάχτη τα σχέδιά τους, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι που θα πνίξει όσους μας κλέβουν τη ζωή. Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο…

Υπάρχουν σίγουρα λόγοι που είναι ικανοί να μας κρατήσουν σπίτι, να μας κάνουν να πάμε στη δουλειά στις 19 και στις 20 Οκτώβρη, να μας οδηγήσουν στο να περιμένουμε απλώς τους βαρβάρους. Υπάρχει, όμως, ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ για να μας κάνει να βγούμε στο δρόμο. ΗΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Καμία απάντηση δε θα βρούμε στον καναπέ. Αρκετά κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα, αν δεν κάνουμε κάτι να τα ανατρέψουμε. Είναι καιρός να αφήσουμε την αντίσταση με προσομοιωτές. Είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε και να δρούμε άμεσα για τα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το κλάδο μας, αλλά όλους. Γιατί η αδράνεια, η άβουλη, παθητική στάση στην κοινωνία του σχολείου, μεταφράζεται σε μια πειθήνια και παθητική μελλοντική κοινωνία.

Στις 19 και 20 Οκτώβρη πρέπει να βγούμε στον δρόμο μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς, κάθε εργαζόμενο και άνεργο. Και όχι μόνο στις 19 και στις 20, αλλά και στις 21, στις 22, στις 23… Να ξανακερδίσουμε ό,τι αφήσαμε να μας κλέψουν. Στο κάτω κάτω, ρε γαμώτο, πρόκειται για τη ζωή μας.

Κλημεντίδη Φώφη, αδιόριστη εκπαιδευτικός, αναπληρώτρια στην ειδική αγωγή

Παπαδημητρίου Βασίλης, αδιόριστος εκπαιδευτικός, αναπληρωτής στην ειδική αγωγή

Παπαγεωργίου Χρυσούλα, αδιόριστη εκπαιδευτικός

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 13ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ






Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



Σε κατάληψη του μηχανογραφικού κέντρου της ΔΕΗ προχώρησαν οι εργαζόμενοι την Τρίτη, 12Οκτώβρη, ημέρα έναρξης της τύπωσης των νέων λογαριασμών που περιλαμβάνουν και το χαράτσι... Από νωρίς άρχισαν να συγκεκτρώνονται δεκάδες εργαζόμενοι. Η κατάληψη συνεχίζεται... μέχρι τη νίκη!
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Ά ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη σωματείων και φορέων 7ου Διαμερίσματος για το συντονισμό της δράσης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. ανοιχτή σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής των Αμπελοκήπων με στόχο το συντονισμό της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, των χαρατσιών, των απολύσεων, της εξαθλίωσης του λαού, του ξεπουλήματος του τόπου.

Στη σύκεψη πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν :

Ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Β’ ΕΛΜΕ Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων του 115ου Δ.Σ. Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων του 8ου Δ.Σ. Αθηνών

Εκπρόσωποι του σωματείου του Ερυθρού Σταυρού

Μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου

Εκπρόσωποι της επιτροπής σωματείων- κινήσεων- συλλόγων «Δε χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε», της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» και της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε (χωρίς να τοποθετηθεί) και η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Από την πλευρά του Συλλόγου μας αναδείχτηκε η ανάγκη για παλλαϊκό ξεσηκωμό και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη. Η αυτοκτονία γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής μας, αλλά και τα πρόσφατα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος, θέτουν άμεσα το καθήκον να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους ανθρώπους που θα γίνονται βορρά στην βάναυση κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της τρόικας. Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση :

  1. Αναλαμβάνουμε την από κοινού διοργάνωση τοπικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Πανόρμου (μετρό Πανόρμου), με στόχο το γενικό ξεσηκωμό όλης της τοπικής κοινωνίας. Το συλλαλητήριο αυτό να αποτελέσει το προοίμιο της κινητοποίησης όλων των κατοίκων της περιοχής στη γενική απεργία της 19 Οκτωβρίου.
  2. 2. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται με την απειλή του εισαγγελέα. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
  3. 3. Θεωρούμε απαραίτητο ο συντονισμός μας να περιλάβει όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μας ώστε να δυναμώσει ο αγώνας μας και να οργανωθούμε σε όσο το δυνατόν πιο πλατειά και διευρυμένη βάση, σε πνεύμα ισότιμης συνεργασίας και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και δε συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη να συντονιστούν μαζί μας, να συμμετέχουν στις δράσεις μας, με στόχο τη διοργάνωση ανοιχτής διευρυμένης συνέλευσης του συντονισμού στις 22 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4).
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan