Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"κατάληψη" σχολείου του Βόλου από αστυνομικούς.Παρών ο μπράβος της Διαμαντοπούλου που είχε βγάλει όπλο εναντίον εκπαιδευτικών στην εκδήλωση στο ΙΜΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο 1ο ΣΕΚ Βόλου για τα εγκαίνια νέων φωτοβολτιακών συστημάτων στο σχολείο, εκπαιδευτικοί της πόλης –μόνιμοι, αδιόριστοι, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές– έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο. Αντί για την Υπουργό, όμως, έχουν έρθει αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχοντας μπει ακόμα και στο χώρο του σχολείου, απαγορεύουν την είσοδο στους συναδέλφους.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
Οι φωτοσβέστες πλέον δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Όση αστυνομία και αν κουβαλάτε μαζί σας όλοι ξέρουν τον ρόλο σας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα, προκειμένου να μοιράσουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ τα υπόλοιπα πληρώματα και οι επιβάτες είναι αιχμάλωτοι.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ, 31/5, 7Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΔΕΥΤΕΡΑ, 31/5, 6Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Άραγε γιατί η Υπουργός Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, δεν παραβρέθηκε να χαιρετίσει;;;;

Εξαιρετικά μαζική ήταν η παρουσία της μαχόμενης εκπαίδευσης, που αν και επίσημα απρόσκλητη, παρευρέθηκε στην έναρξη του 2ου πανελλήνιου συνεδρίου Επιστημών Αγωγής με στόχο για άλλη μια φορά να δηλώσει με συλλογικό και μαχητικό τρόπο την αντίθεσή της στα κυβερνητικά μέτρα που απαξιώνουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Αυτός, απ’ ότι φαίνεται, ήταν και ο λόγος που η Υπουργός Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου, δεν εμφανίστηκε να χαιρετίσει χθες παρ’ όλο που είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ενημέρωσε για την απουσία της. Aδυνατούμε δε να πιστέψουμε ότι η αλλαγή της τελευταίας στιγμής του χώρου και της ώρας διεξαγωγής του συνεδρίου ήταν τυχαία, αλλά ούτε και αυτό το εκτίμησε. Για άλλη μια φορά, φοβήθηκε να έρθει αντιμέτωπη με τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, αφού η πολιτική της δεν αντέχει σε έναν πραγματικό διάλογο με τη ζωντανή εκπαίδευση. Είναι πλέον φανερό ότι προτιμά να παραβρίσκεται μόνο εκεί όπου βασιλεύει ο μονόλογός της. Άφαντοι ήταν και οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Πετσάλνικος και η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΝΔ, κ. Βόζεμπεργκ, οι οποίοι και προτίμησαν να στείλουν ένα γραπτό μήνυμα-χαιρετισμό γεμάτο «θα» και κροκοδείλια δάκρυα.
Αντιθέτως, ο πραγματικός κόσμος του σχολείου δώσαμε το παρόν για άλλη μια φορά Γιατί εμείς είμαστε οι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το σχολείο και τους μαθητές, γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει σχολική πραγματικότητα πέρα από θεωρίες και επιστημονικές συζητήσεις. Γιατί η μαθητική διαρροή, τα κακογραμμένα βιβλία, τα εξοντωτικά αναλυτικά προγράμματα, η εκπαίδευση της αγοράς και της αμάθειας δεν αντιμετωπίζονται με συζήτηση μόνο. Γιατί το νέο σχολείο που ετοιμάζουν εδώ και χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι το σχολείο των χιλιάδων απολυμένων εκπαιδευτικών, το σχολείο των 30 μαθητών ανά τάξη, το σχολείο που θέλει τον εκπαιδευτικό ρομπότ με υπερωρίες και μισθούς της πείνας, τον εκπαιδευτικό-όμηρο του εκάστοτε αξιολογητή• είναι το σχολείο που θέλει τον μαθητή άβουλο ον, μηχανή αποθήκευσης πληροφοριών και όχι ενεργό συμμέτοχο στη γνώση• είναι το σχολείο των κοινωνικών ανισοτήτων και των αποκλεισμών.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα, δεν μπορεί να κωφεύει ή να συμπράττει με την πολιτική εξουσία στην προώθηση των αντιδραστικών σχεδίων της.
Είναι χρέος, του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας –των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων– να προασπίσουν τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλους, μέσα στην τάξη, αλλά και έξω στο δρόμο με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες.

Διδασκαλικοί Σύλλογοι – ΕΛΜΕ
Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών


ΥΓ: Κ. Διαμαντοπούλου, να είστε σίγουρη ότι αν και μας στενοχώρησε λιγάκι η απουσίας σας, δε μας απογοήτευσε. Τα λέμε από κοντά την επόμενη φορά…

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΝΝΟΥΛΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΟΥ

Η Υπουργός της αμάθειας και υπεύθυνη της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, Άννα Διαμαντοπούλου, χαιρετίζει σήμερα με περισσή υποκρισία και θράσος το 2ο Πανελλαδικό Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης. Να είμαστε όλοι εκεί, 7.15μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (B. Αλεξάνδρου 2, πίσω από το hilton)

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΦΚ!

Χάρη στην άμεση αντίδραση του ΣΕΦΚ, τις παρεμβάσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών και τη δημοσιοποίηση του θέματος, η εργοδοσία υποχώρησε και η απόλυση ανακλήθηκε. Στην αλληλεγγύη η δύναμη, στον αγώνα η νίκη!

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΑΦΗ

Δεν θα περάσει η απόλυση του προέδρου του ΣΕΦΚ

Βιώνουμε τη γενικευμένη επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (χέρι-χέρι με το ΛΑΟΣ και τη σύμπραξη της ΝΔ) και η τρόικα Διε-θνές Νομισματικό Ταμείο – Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γκρεμίζουν τις κατακτήσεις δεκαε-τιών για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου εις βάρος της κοινωνίας.
Εμείς, οι καθηγητές/τριες στα φροντιστήρια, που χρόνια τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την ελαστική εργασία, την ανασφάλεια, τη μαύρη εργασία, την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), ξέρουμε πολύ καλά ότι όσα σχεδιάζουν η κυβέρνηση και το ΔΝΤ ανατρέπουν όσα κερδίσαμε μέσα από χρόνια σκληρών αγώνων και θα οδη-γήσουν σε Εργασιακό Μεσαίωνα. Η κατάργηση των ΣΣΕ, η περικοπή στους μισθούς και τα δώρα, η τρομακτική αύξη-ση των ορίων συνταξιοδότησης θα επιβάλουν σε όλους μας συνθήκες αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.
Όλα αυτά παρουσιάζονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ ως μονόδρομος. Ο ΣΕΦΚ, σπάζοντας την ιδεολογική και κατασταλτική τρομοκρατία, επέλεξε τον μονόδρομο της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζο-μένων, τον μονόδρομο του μαζικού μαχητικού ανυποχώρητου αγώνα. Συμμετείχαμε σε όλες τις απεργιακές κινητο-ποιήσεις της χρονιάς με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία της 5ης Μάη, όπου 200.000 εργαζόμενοι έδωσαν την απάντηση σε όσους προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Την ίδια περίοδο ο ΣΕΦΚ βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον εργοδοτικό σύλλογο (ΕΣΙΦΜΕΑ) για τη νέα ΣΣΕ, διεκδικώντας ΣΣΕ που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, μιας και αυτή τη στιγμή αμειβόμαστε πολύ κάτω από τις πραγματικές μας ανάγκες, εργαζόμαστε σε καθεστώς ομηρίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 30% περισσότερα χρόνια εργασίας για τη σύνταξη, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την παραβίαση της ΣΣΕ. Οι εργοδότες προσπαθούν να εμφανίσουν την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για να συμπιέσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, τόσο τους μισθούς μας, όσο και συνολικά τις κατακτήσεις μας, έστω κι αν οι ίδιοι εκτιμούν ότι την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν οι εγγραφές στα φροντιστήρια. Προσπαθούν να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε προσπάθεια οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζομένων, επιβάλλοντας κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες ανασφάλειας στους εργαζομένους του κλάδου, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους καθηγητές που απεργούν: η απεργία οδηγεί στη μη επαναπρόσληψη.
Οι εργοδότες μάλιστα του φροντιστηρίου «Κέντρο Μελέτης» στη Ν. Σμύρνη, Νεκτάριος Μαυρογιαννάκης και Μιχάλης Μάγκος, δήλωσαν κυνικά στον πρόεδρο του ΣΕΦΚ ότι δε θα τον επαναπροσλάβουν, γιατί «συμμε-τείχε σε όλες τις απεργίες που προκήρυξε φέτος το σωματείο, ενώ καλούσε με τα κείμενα του σωματείου τους υπόλοιπους καθηγητές σε αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική». Δε δίστασαν μάλιστα να δηλώσουν ότι, επειδή η επόμενη χρονιά θα χαρακτηριστεί από έκρηξη εργατικών κινητο-ποιήσεων ενάντια στα μέτρα του ΔΝΤ, δεν μπορούν να απασχολούν στην επιχείρησή τους τον πρόεδρο του σω-ματείου, ο οποίος θα συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις. Η εργοδοσία λοιπόν, διακηρύσσει ότι απολύεται για συνδικαλιστικούς λόγους.
Ο ΣΕΦΚ δεν πρόκειται να ανεχτεί την ποινικοποίηση της απεργίας και του αγώνα. Δίνει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα για να επαναπροσληφθεί ο πρόεδρος αλλά και όποιος εργα-ζόμενος απολύεται, επειδή διάλεξε το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Συνεχίζει να παλεύει μαζί με όλους τους συναδέλφους καθηγητές για την τήρηση σε κάθε φροντιστήριο της ΣΣΕ. Συνεχίσει να παλεύει μαζί με όλους τους ερ-γαζομένους και άνεργους, νεολαίους και συνταξιούχους για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ που υπονομεύει το παρόν μας και υποθηκεύει το μέλλον μας.
Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ: Πέμπτη 27 Μάη στις 18.30 στα γραφεία του ΣΕΦΚ
Όλοι το Σάββατο 29 Μάη στις 11.00 στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον απολυμένο πρόεδρο του ΣΕΦΚ Πέτρο Μαραφή έξω από το «Κέντρο Μελέτης» Ελ.Βενιζέλου 205 στη Ν.Σμύρνη

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαδικασία διορισμού


Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...


Οι μέρες που ζούμε σηματοδοτούνται από την πιο άγρια επίθεση απέναντι στην

κοινωνία, το εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης μας. Η δημοσιονομική τρομοκρατία

καλά κρατεί, το ένα πακέτο μέτρων διαδέχεται το άλλο σε βαθμό που κανένα από τα

δικαιώματα και τα κεκτημένα μας να μη θεωρείται δεδομένο. Μέσα σε αυτή την

καταιγίδα το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να κλείσει τους λογαριασμούς

του με τον κόσμο της εκπαίδευσης.
Τα χειρότερα ήρθαν...

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση μέσω του νόμου Διαμαντοπούλου σε

συνδυασμό με το πρόγραμμα σταθερότητας και τα νέα μέτρα αποτελούν κήρυξη

πολέμου στον κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και της εργασίας συνολικά. Εισαγωγή νέου

τρόπου διορισμών, θέσπιση του θεσμού του δόκιμου εκπαιδευτικού και του μέντορα,

δημιουργία του «νέου ωρομίσθιου» ως αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, στοίβαξη 30

μαθητών στις τάξεις, υποχρεωτικές υπερωρίες για τους μόνιμους, κατάργηση και

συγχωνεύσεις σχολείων (κτλ...) πηγαίνουν χέρι-χέρι με το κόψιμο του 13ου-14ου μισθού,

την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, το πάγωμα των προσλήψεων στο

δημόσιο -ακόμα και στην εκπαίδευση. Όλα αυτά οδηγούν στις πρώτες μαζικές

απολύσεις (20.000-25.000 λιγότεροι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές υπολογίζεται ότι θα

προσληφθούν τα επόμενα 2 χρόνια) στο χώρο της εκπαίδευσης -και όχι μόνο- και ο

κατάλογος αυξάνει μέρα με τη μέρα. Η χώρα που καλούμαστε να ζήσουμε δεν μας

χωράει, το σχολείο που καλούμαστε να διδάξουμε δεν μας εμπνέει.

Αμύνεσθαι περί πάρτης...

Η μείωση των διορισμών από το υπουργείο βρήκε τις διάφορες κατηγορίες διοριστέων

επί ποδός πολέμου και να στρέφονται η μία εναντίων της άλλης (διοριστέοι ΑΣΕΠ, 40%,

24μηνο, 30μηνο κτλ) αξιώνοντας τον κατά προτεραιότητα διορισμό. Μια κατάσταση που

ρίχνει νερό στο μύλο του υπουργείου το οποίο την εκμεταλλεύεται διαδίδοντας ασάφειες

και μην παίρνοντας συγκεκριμένη θέση για το πως θα γίνουν οι διορισμοί. Μπροστά σε

αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να χωριζόμαστε σε ομάδες συμφερόντων και να

παλεύει ο καθένας μόνος του. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε τη χάρη στο υπουργείο

να βάλουμε στο ζυγό ένα γραπτό ΑΣΕΠ που κατατάσσει κάποιον στους διοριστέους με

την αξία πολλών χρόνων ωρομισθίας και αναπλήρωσης. Το κοκαλάκι που μας πέταξε το

υπουργείο δεν φτάνει για να “χορτάσει” κανείς. Αυτό που διακυβεύεται μας ξεπερνά

όλους και μόνο ενωμένοι μπορούμε να το αντιπαλέψουμε. Γι’ αυτό και καλούμε τους

συναδέλφους που βρίσκονται σε διαδικασία διορισμού, όλων των κατηγοριών να

δώσουμε τη μάχη μαζί και πλάι με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας.



Απαιτούμε το διορισμό μας στο δημόσιο σχολείο το Σεπτέμβρη του 2010 και δε θα

ανεχθούμε καμία καθυστέρηση ως προς αυτό

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να υιοθετήσουν το αίτημα μας και να

πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση

Καλούμε το υπουργείο να πάρει ξεκάθαρη θέση και να προωθήσει το

διορισμό όλων των κατηγοριών που κατοχυρώνουν δικαίωμα διορισμού

όπως οφείλει



Βγαίνουμε στο δρόμο πριν μας πετάξουν στο δρόμο...

Για τα παραπάνω θα παλέψουμε με κάθε τρόπο -και νομικά αλλά κυρίως κινηματικά- και πάνω απ' όλα με ενότητα μεταξύ μας. Συμμετέχουμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ), παρεμβαίνουμε στις διαδικασίες των τοπικών συλλόγων (Γενικές Συνελεύσεις-δράσεις) ώστε να ακουστούν τα αίτημά μας, συντονιζόμαστε με όσους παλεύουν ενάντια στο έκτρωμα του υπουργείου (ΠΕΑΕ- Συντονιστικά και Συνελεύσεις ωρομισθίων- αναπληρωτών-αδιόριστων).

Όμως ταυτόχρονα με την απαίτηση στον αυτονόητο για εμάς διορισμό, παλεύουμε

ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας, ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Γιατί σε τελική ανάλυση ακόμα και ο καθυστερημένος διορισμός μας θα αποδειχθεί

δώρο-άδωρο σε ένα δημόσιο σχολείο υπό διάλυση και απαξίωση και σε μία κοινωνία

φτώχειας και ανασφάλειας. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο χρήσιμο στην κοινωνία, με

σταθερές σχέσεις εργασίας, με δραστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, με

μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών, για αύξηση (και όχι

μείωση) του μισθού μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας, για αύξηση

της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση, που δεν θα αναγκάζει τους γονείς να σκορπούν

τα έσοδά τους στην παραπαιδεία.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαδικασία διορισμόυ και συμφωνούν με το παραπάνω κείμενο να το συνυπογράψουν.

Θα υπάρξει συνάντηση όσων βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση για περαιτέρω ενημέρωση-συντονισμό-

δράσεις.

Για επικοινωνία: dimitra_roupa@yahoo.gr , giwrgos_tsag@yahoo.gr , varsosd@gmail.com , giannis_vard@hotmail.com , xarouli@gmail.com

1. Ρούπα Δήμητρα, ΠΕ 05, διοριστέα ΑΣΕΠ 2009, ωρομίσθια

2. Τσαγλιώτης Γιώργος, ΠΕ 04.01, διοριστέος ΑΣΕΠ 2009, αδιόριστος

3. Βάρσος Δημήτριος, ΠΕ03, διοριστέος ΑΣΕΠ 2009, αδιόριστος

4. Βαρδαλαχάκης Ιωάννης, ΠΕ09, διοριστέος ΑΣΕΠ 2009, αδιόριστος

5. Καπλάνη Χαρίκλεια, ΠΕ 05, διοριστέα ΑΣΕΠ 2009, ωρομίσθια

6. Τάνια Νεοφύτου, 24μηνο + ΑΣΕΠ (με 8 χρόνια ωρομισθίας), ΠΕ 32 ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

7. Σαββίδης Σωτήρης, ΠΕ 10, διοριστέος ΑΣΕΠ 2009, αδιόριστος

8. Αδαμαντία Κούτσου ΠΕ 11, 24μηνο με ΑΣΕΠ,
9. Αλμπανίδης Θανάσης, ΠΕ 11, διοριστέος ΑΣΕΠ 2009, ωρομίσθιος

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, 
11Π.Μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ. 

ΚΑΤΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
Ασφάλιση - σύνταξη για όλους

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΄Αγιος Στέφανος, 11/05//2010
Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
4ο ΓΡΑΦΕΙΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Τραπεζούντος 75
145 65 Άγιος Στέφανος
Πληροφορίες: Θεοπίστη Αγιάσογλου
Τηλέφωνο: 2108142143
Φαξ: 210 8141662
e-mail: mail@4grpe-anatol.att.sch.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι σήμερα, 11/05/2010, θα καταβληθεί η αποζημίωση των ωρών των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του κανονικού προγράμματος του Γραφείου μας για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Δώρο Χριστουγέννων και Α’ Τρίμηνο 2009. Στους ωρομίσθιους του ολοήμερου προγράμματος θα καταβληθεί η αποζημίωση των ωρών για το μήνα Νοέμβριο, το Δώρο Χριστουγέννων και το Α’ Τρίμηνο 2009.
ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΓΡΑΦΕΙΟ

Συνάντηση - συζήτηση αδιόριστων ωρομίσθιων και αναπληρωτών στο Βόλο



Την Κυριακή 16/5, στις 7.30μμ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αδιόριστων ωρομίσθιων και αναπληρωτών στο Βόλο, στο καφέ ΑΡΩΜΑ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Σεμνά και ταπεινά… θα μπορούσε το θέμα της έκθεσης περί αυτομόρφωσης και δια βίου μάθησης να έχει ως παράθεμα δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου!
(για όσους δεν έχουν δει ακόμα το θέμα στην έκθεση
http://www.ypepth.gr/el_ec_category13118.htm)


Η αντικειμενικότητα και η ουδετερότητα του μαθήματος της έκθεσης στο οποίο καλούνται κάθε χρόνο να εξεταστούν χιλιάδες μαθητές φάνηκε και από το φετινό θέμα. Κοινή παραδοχή είναι ότι πρόκειται για θέμα επίκαιρο, θέμα της συγκυρίας… Μα φυσικά! Όταν το Υπουργείο διαλαλεί καθημερινά τη σημασία της δια βίου μάθησης και της ατομικής ανέλιξης, όταν θεσμοθετεί τη λογική των προσόντων, όταν η ευθύνη για την ανεργία χιλιάδων νέων στη χώρα είναι η έλλειψη γνώσεων, όταν ζούμε σε μια χώρα που τα παιδιά έχουν γίνει ρομπότ και το δωμάτιό τους έχει γεμίσει από χαρτιά και πτυχία, όταν σε ομιλία της η κ. Διαμαντοπούλου σχετικά με τον εθνικό φάκελο προσόντων εξηγούσε τη σημασία του να έχει κανείς πιστοποίηση για τα μαθήματα tango, πώς να μην είναι το θέμα επίκαιρο;
Η αυτομόρφωση είναι και για άλλον ένα λόγο οικεία στους μαθητές. Γιατί όταν το σχολείο σήμερα με συνειδητή επιλογή της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν ξεκινά κανονικά, αφού δεν έχει καθηγητές, δε λειτουργούν σε αυτό τα αντισταθμιστικά προγράμματα, τα βιβλία και το αναλυτικό πρόγραμμα δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ανάγκες ούτε στη μαθησιακή ωριμότητα των μαθητών, η υλικοτεχνική υποδομή –και δεν εννοώ τους διαδραστικούς πίνακες– απουσιάζει παντελώς, πράγματι οδηγούνται οι μαθητές στην αυτομόρφωση. «Σε αυτή την ατομική, και πολλές φορές εξαιρετικά δύσκολη, πορεία κατάκτησης νέων γνώσεων, δεν ενεργεί μόνος του, όπως θα μπορούσαμε να υποθέσουμε με βάση το πρώτο συνθετικό της λέξης αυτο-μόρφωση. Ο άνθρωπος δεν δραστηριοποιείται μέσα σε ένα κοινωνικό κενό, αλλά μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Βρίσκεται δηλαδή σε συνεχή επικοινωνία με τους άλλους, σε επαφή και ανταλλαγή με τους επίσημους ή ανεπίσημους εκπαιδευτικούς θεσμούς, με ποικίλους οργανισμούς και κέντρα κατάρτισης, ακόμη και όταν οι νέες τεχνολογίες του επιτρέπουν να μαθαίνει και να εργάζεται σε φυσική απόσταση από τους άλλους». Τι την ήθελαν την επεξήγηση; Οι μαθητές ξέρουν τι σημαίνει η λέξη αυτομόρφωση… φροντιστήριο, γυμναστήριο, ωδείο, ιδιαίτερα μαθήματα• στο πανεπιστήμιο με βιβλία πολλές φορές επί πληρωμή –σε λίγο και δίδακτρα– αναγκαστικά μεταπτυχικά με 2.500 ευρώ δίδακτρα, σεμινάρια σε επίσημους ή ανεπίσημους εκπαιδευτικούς θεσμούς, βλ. Επιστημονικές Ενώσεις, Ευαγή Ιδρύματα, Φροντιστήρια, Κολλέγια κοκ έναντι αδράς αμοιβής κ.λπ. Και όλα αυτά γιατί; Για να είναι στην καλύτερη περίπτωση ένας «υπεραυτομορφωμένος πολίτης του κόσμου» με 700 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο κ.λπ. Στη χειρότερη δε… χαζεύει φωτογραφίες από φαγητό στο διαδίκτυο και…αυτοτρέφεται!
Σιχαθήκαμε πια την ατομική ευθύνη. Πού πήγαν οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του κράτους; Γιατί ποτέ δε μας ρώτησαν ποια η σημασία του σχολείου και τι προτείνουμε για την πραγμάτωσή της; Αλλά ξέχασα…αυτό έγινε με τη δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο με αφορμή το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο…αυτό που δε θα έχει τοίχους, θα είναι ανοιχτό, θα έχει διαδραστικούς πίνακες, θα έχει πρώτο τον μαθητή και επειδή θα έχει μόνο αυτόν, λογική συνεπαγωγή είναι και η αυτομόρφωση!!!!!
Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, λοιπόν. Ένα όνομα, μια ιστορία και μια έκθεση...Άραγε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα αλλάξει ξανά το όνομα; Υπουργείο Αυτομόρφωσης, Ατομικής Ευθύνης και Κοινωνικών Φρονημάτων;! Γιατί άλλωστε το θέμα της έκθεσης δεν αφήνει καν το περιθώριο αμφισβήτησης της πανάκειας της αυτομόρφωσης. Και φαντάζομαι ότι αν κάποιος μαθητής το έκανε, θα είναι εκτός θέματος, σωστά; Μήπως τα γραπτά αποθηκεύονται και σε ατομικούς φακέλους φρονημάτων, όπως τα παλιά τα χρόνια;;;;;

Χρυσούλα Παπαγεωργίου
Εξοργισμένη, αδιόριστη φιλόλογος
Θύμα των αυτοσχεδιασμών του Υπουργείου Παιδείας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 20/5
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Συνέλευση στην Ξάνθη: Τρίτη 11/5, 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ος όροφος γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

Να τους πετάξουμε στο δρόμο πριν το κάνουν αυτοί!

Διανύουμε μια περίοδο, η ένταση της οποίας είναι φανερή σε όλους και όλες. Νιώθουμε και ζούμε καθημερινά την επίθεση σε κάθε τομέα της ζωής μας. Νιώθουμε την οικονομική επίθεση, την αβεβαιότητα στη δουλειά μας, την ασφάλισή μας, τα δικαιώματά μας. Όλα αυτά παρουσιάζονται σαν μονόδρομος για να βγούμε από μια κρίση που ποτέ εμείς δε δημιουργήσαμε. Η επίθεση επεκτείνεται και στο χώρο της παιδείας με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο.
Πίσω από το επικοινωνιακό πρόσχημα «πρώτα ο μαθητής» δεν υπάρχει τίποτε άλλο από αυτό που όλοι ξέρουμε και θυμόμαστε για το σχολείο:
Απαξίωση, υποχρηματοδότηση, εξευτελισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του εκπαιδευτικού, πράγμα που κάθε άλλο παρά εξασφαλίζει το συμφέρον του μαθητή.
Οι προθέσεις του Υπουργείου είναι ξεκάθαρες: εξοικονόμηση χρημάτων με κάθε κόστος, «με πρώτο το μαθητή»: τμήματα 30 μαθητών, κλείσιμο τμημάτων και σχολείων, επιβάρυνση του φόρτου εργασίας των μόνιμων εκπαιδευτικών με επιμήκυνση του νόμιμου ωραρίου, τη θεοποίηση ενός διαγωνισμού που απαξιώνει τα ήδη υποβαθμισμένα πτυχία μας.
Υπάρχει όμως και κάτι καινούριο, κάτι πρωτόγνωρο: η μαζική απόλυση ενός ολόκληρου ζωτικού τμήματος της εκπαίδευσης. Μέσα σε μια βδομάδα, με συνοπτικές διαδικασίες, ενόψει και της κατεπείγουσας ανάγκης «εθνικής σωτηρίας», περίπου 17.000 ελαστικά εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, μένουν στο δρόμο.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές, που με τόσο μένος απαξιώνει το Υπουργείο Παιδείας;
Είναι οι άνθρωποι που τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αναλαμβάνουν το εκπαιδευτικό έργο, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, κάτω από εξευτελιστικές συνθήκες. Οι ωρομίσθιοι πληρώνονται με 8 ευρώ την ώρα, για 12 ώρες την εβδομάδα, που μεταφράζεται σε 380 ευρώ το μήνα στην καλύτερη περίπτωση. Διδάσκουν σε 2 ή 3 σχολεία, πιθανόν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ πληρώνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 3 μηνών, τη στιγμή που τους απαγορεύεται να εργαστούν σε φροντιστήρια. Λόγω του αριθμού των ενσήμων μένουν ανασφάλιστοι, ενώ κάθε καλοκαίρι κινδυνεύουν να χάσουν και το ταμείο ανεργίας. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εργάζονται μεν με καλύτερες συνθήκες, με ωράριο 21 ωρών, πλήρη ένσημα και μισθό ανάλογο των μόνιμων εκπαιδευτικών, απολύονται όμως με τη λύση της σύμβασής τους κάθε καλοκαίρι.
Και γιατί κάποιος να εργαστεί ως συμβασιούχος στα δημόσια σχολεία;
Γιατί μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, κάθε ώρα εργασίας εξασφάλιζε την πολυπόθητη προϋπηρεσία, ως ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο διορισμό, μια καλύτερη θέση στους πίνακες. Αυτούς ακριβώς τους πίνακες ήθελε να εξαφανίσει το Υπουργείο, αποτινάσσοντας κάθε δέσμευση απέναντι στην εργασιακή ομηρία που επέβαλλε για μια δεκαετία.
Κι ενώ εξαγγέλλει την κατάργηση της ωρομισθίας, ενισχύει με κάθε τρόπο την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, με το θεσμό του «αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου». Έτσι, το καθεστώς αδιοριστίας και αβεβαιότητας στον κλάδο διαιωνίζεται, χωρίς καμιά εγγύηση αυτή τη φορά.
Για εμάς τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.
Απέναντι στον εκβιασμό του Υπουργείου, υπάρχουν δύο δρόμοι. Από τη μία οι ατομικές λύσεις : δικαστική οδός για τη διάψευση της χρόνιας προσδοκίας, του 24μήνου, του 30μηνου κλπ., η αλλαγή δουλειάς, η μετανάστευση, η παραίτηση.
Από την άλλη, η συλλογική αντίσταση, οργανωμένη στη βάση των επιθυμιών και των αναγκών μας.

Οργανωνόμαστε και συνεχίζουμε αδιαπραγμάτευτα τη διεκδίκηση για:
Την απόσυρση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου.
Την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο χώρο της παιδείας.
Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών
Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
Σχολείο στο οποίο οι συνθήκες θα ευνοούν πραγματικά και ουσιαστικά «πρώτα το μαθητή».

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Στη συγκέντρωση μνήμης και καταδίκης της κυβερνητικής καταστολής την Τρίτη, 11/5, 6μ.μ. έξω από τη Marfin (Σταδίου) και πορεία προς τη Βουλή. Καλεί ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Στη διαμαρτυρία και πορεία που καλούν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 12/5, 6μ.μ., στην πλ. Κλαυθμώνος

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
την Κυριακή 9/5, στις 6μμ
στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
την Κυριακή 9/5, στις 6μμ
στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
την Κυριακή 9/5, στις 7μμ
στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μανιακίου 6 & Κορίνθου)

ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. 
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Στη χθεσινή απεργία και πορεία σε όλη την Ελλάδα εκφράστηκε το πιο δυναμικό ΟΧΙ όλου του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Ο εργασιακός μεσαίωνας που κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ θέλουν να επιβάλουν βρίσκει αυτή τη στιγμή απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων. Ξεκάθαρη ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης χθες να διαλύσει με κάθε τρόπο την πορεία. Όργιο καταστολής με χημικά και ασφυξιογόνα μέσα στον κόσμο και ξύλο σε διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι η αστυνομία είχε συγκεκριμένες εντολές. Τα μπλοκ των εκπαιδευτικών, μαζικότερα από ποτέ, βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωπα με την αστυνομία, ενώ είναι χαρακτηριστική η επίθεση που δέχτηκε ο κόσμος που βρισκόταν πίσω από τα πανό του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, όταν ακόμα και έξω από τα γραφεία της ΔΟΕ δεχόταν επίθεση με δακρυγόνα. Μετά από όλη τη λασπολογία που δεχτήκαμε από δημοσιογράφους και βουλευτές εξαιτίας της παρουσίας μας στη ΝΕΤ, μάλλον αυτό που συνέβη στη χθεσινή πορεία δεν ήταν τυχαίο. Και για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, οι αδιόριστοι, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί μέσα από τους συλλόγους και τις συλλογικότητες μας διεκδικήσαμε να παρέμβουμε με τις θέσεις και τα αιτήματά μας, διακηρυγμένες από καιρό στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, να σπάσουμε το κλίμα σιωπής και μονολόγου που ακολουθεί η Υπουργός Παιδείας. Τους τελευταίους μήνες με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και παράλληλα με τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις επιδιώξαμε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και μας παρέπεμψε στις Καλένδες. Την ίδια στιγμή όλα τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου και της τηλεόρασης αρνούνται πεισματικά να δώσουν βήμα στη φωνή χιλιάδων εκπαιδευτικών και να δημοσιεύσουν τα δίκαια αιτήματά μας επιλέγοντας να γίνουν οι συνένοχοι στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Για όλη αυτή τη θλιβερή συμπαιγνία Υπουργείου –Κυβέρνηση- ΜΜΕ οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί είμαστε απλή μεταβλητή στη στατιστική των ανέργων και οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που στελεχώνουν τη ραχοκοκαλιά του δημόσιου σχολείου απλώς περιττοί. Σε αυτή την πραγματικότητα ο διάλογος από πλευράς Υπουργείου αποδείχτηκε έμπρακτα ανύπαρκτος με τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στον πρώτο όροφο του κτηρίου της ΝΕΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συναδέλφων μας, του Στάθη Κατσούλα, ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και του Παντελή Βαϊνά, προέδρου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω και συνεχίστηκε στα παράθυρα των αυτόκλητων σωτήρων της ελληνικής κοινωνίας, των διαπλεκόμενων βουλευτών και των πληρωμένων δημοσιογράφων. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά έξω από τη ΝΕΤ μαζεύτηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στηρίζοντας την προσπάθειά μας, καθώς και η μαζικότητα της χθεσινής πορείας απέδειξαν την πραγματική αποδοχή που βρήκε η πράξη μας και το γεγονός ότι εξέφραζε όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και μεγάλο μέρος των εργαζομένων.
Και ενώ χθες κανείς δεν πήγε για δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα έκλεισαν εξαιτίας της απεργίας, η κυβέρνηση επιμένει να στηρίζει και να θέλει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα. Επιπλέον, χθες στη Βουλή βρήκαν ευκαιρία και ψήφισαν εκτάκτως το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία. Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, τα νέα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά. Γιατί δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στον κόσμο, γιατί αυτός ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι αν εφαρμοστούν διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον του. Η διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η διάλυση του δημόσιου σχολείου δε θα γίνει πραγματικότητα. Και φραγμό θα βάλει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολιτική αυτή είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των 3 συναδέλφων μας στην τράπεζα. Καταδικάζοντας ταυτόχρονα όλους όσους εφαρμόζουν τυφλή βία στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα των προθέσεών τους, ακριβώς επειδή αυτές οι πρακτικές είναι εχθρικές απέναντι στο λαϊκό κίνημα, δε θα αφήσουμε άμοιρους ευθυνών αυτούς που έκλεισαν τόσους ανθρώπους υπό την απειλή της απόλυσης μέσα σε ένα κτήριο χωρίς πυρασφάλεια, έξοδο κινδύνου και με κλειδωμένες πόρτες. Η μαζική δράση του εργατικού κινήματος δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την τυφλή, αναποτελεσματική και πολιτικά αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κράτους, βία των τυχοδιωκτικών ομάδων που δρουν στις πλάτες και σε βάρος του μαχητικού εργατικού κινήματος. Αυτές οι ομάδες πρέπει να απομονωθούν από όλες τις δυνάμεις που δρουν στο όνομα της μαζικής ταξικής πάλης και σύγκρουσης
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η χθεσινή πανεργατική πορεία και απεργία άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτής της χώρα. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδιά τους.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ, 6Μ.Μ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/5, 6Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα, 3ος όροφος)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΓΩΝΑ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ: 11π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)
ΧΑΝΙΑ: 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων , 8μ.μ., στο εργατικό κέντρο Χανίων
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 10.30π.μ. στο εργατικό κέντρο

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Τρίτη, 4/5/10 μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας με συμμετοχή περίπου 500 ατόμων, έγινε και πορεία με πρωτοβουλία της ΠΕΑΕ προς το κτήριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και ακολούθησε συμβολική κατάληψη. Αναρτήθηκε πανό ενάντια στα νεα εκπαιδευτικά μέτρα και στάλθηκαν φαξ με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών στο Υπ.Παιδείας και σε εφημερίδες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΦΗΡΑ!

Η ανακοίνωση τους:

Συμμετέχοντας στην απεργία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ οι ωρομίσθιοι – αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Σαντορίνης προέβησαν σε 45λεπτο αποκλεισμό κεντρικού δρόμου των Φηρών αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας.
Με σύνθημά μας “ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ”, ενημερώσαμε τους γονείς και τους κατοίκους του νησιού για το “φθηνό” σχολείο της κ. Διαμαντοπούλου που οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
Εμείς που για χρόνια καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου σχολείου, κρινόμαστε από το νέο πολυνομοσχέδιο ως άχρηστοι και ανεπαρκείς πολλαπλασιάζοντας  τα ήδη τεράστια νούμερα της ανεργίας.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απαιτήσουν την μη ψήφιση του νομοσχεδίου και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για μαζικούς  διορισμούς εκπαιδευτικών.


Πρωτοβουλία ωρομισθίων – αναπληρωτών Σαντορίνης.

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

*ένα βίντεο από το katalipsiesiea.blogspot.com*

***και η ελληνοφρένεια (4/5/10) με ρεπορτάζ από την παρέμβαση, 
απόσπασμα της δήλωσης και κριτική της αντίδρασης των 'δημοσιογράφων' του mega***

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΤΡΙΤΗ, 4/5, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 
12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/5, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 
11.00Π.Μ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

Από την κινητοποίηση στην ΕΡΤ


δείτε ακόμα εδώ και εδώ

η δήλωση στην ΕΤ1 και ο ξυλοδαρμός από τα ΥΜΕΤ



κ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ


Σήμερα στις 22.00 η Υπουργός Παιδείας θα εμφανιστεί σε εκπομπή της NET. Για άλλη μια φορά η κ. Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι επιλέγει τον εύκολο δρόμο του μονόλογου. Αν, λοιπόν, είναι τόσο σίγουρη για τις επιλογές και το ορθό των αποφάσεών της, εμείς την προ(σ)καλούμε σε δημόσιο διάλογο. Συγκεντρωνόμαστε όλοι και όλες στις 21.00 στην πλ. Αγίας Παρασκευής στη στάση λεωφορείων επί της Μεσογείων με σκοπό να πάμε στο studio της NET και να διεκδικήσουμε το δημόσιο διάλογο με την κ. Διαμαντοπούλου.

Εμείς δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, εσείς, κ. Διαμαντοπούλου;;;;

Αποκλεισμός δρόμου από ωρομίσθιους - αναπληρωτές Σαντορίνης

Με πρωτοβουλία των ωρομισθίων-αναπληρωτών Θήρας αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ στις 4 και 5 Μαΐου. Την Τρίτη 4 Μαΐου θα προβούμε σε αποκλεισμό του δρόμου στις 11 το πρωί μπροστά απ’ το Γυμνάσιο των Φηρών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Καλούμε όλους τους δασκάλους-καθηγητές να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατάληψη πραγματοποιείται από το πρωί στο κτίριο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από αναπληρωτές, ωρομίσθιους, μόνιμους εκπαιδευτικούς. Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη και Αγ.Δημητρίου, στο φανάρι του περιφερειακού.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Σήμερα (2/5/10) στη Δράμα έγινε συνέλευση αδιόριστων, ωρομισθίων και αναπληρωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και η διάθεση για αγώνα ακόμη μεγαλύτερη. Συγκροτήθηκε 4μελές Συντονιστικό όργανο για το συντονισμό της περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα μας.
Αποφασίστηκε:1) Δυναμική παρέμβαση στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Δράμας στις 3/5/10.
2) Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μάη.
3) Εξορμήσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού για ενημέρωση των συναδέλφων.
4) Κλιμάκωση των δράσεων και κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο

Απαιτούμε από τις ομοσπονδίες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προκηρύξουν άμεσα απεργία διαρκείας.
Ζητάμε τη στήριξη της τοπικής ΕΛΜΕ στην προσπάθεια μας για κλιμάκωση του αγώνα μας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ


ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΑ 30ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6938-025818, 6948-781064

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΝΟΥΛΑ!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.&Θ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία
που θα διεξαχθεί την: Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 και ώρα 10.00 π.μ.
με σκοπό την επιλογή προμηθευτή για την :
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.&Θ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»
προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 196.056,30 € (με Φ.Π.Α.)

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
την Κυριακή 2/5, στις 6μμ, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
την Κυριακή 2/5, στις 6μμ, στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
την Κυριακή 2/5, στις 7μμ, στα γραφεία της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας (Μανιακίου 6)

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
την Κυριακή 2/5, στις 8μμ, στο Ξενοδοχείο Εμπορικό
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan